امروزه چسب ها، نقش مهم و اساسی در صنایع مختلف به خصوص صنعت چوب دارند. به وسیله چسب ها، اتصال سازه های چوبی علاوه بر سبک بودن، محکم و قوی می شوند. برای این منظور، از چسب های مختلفی استفاده می شود که یکی از مهم ترین آن ها، چسب پلی اورتان است. در این مطلب، به تعریف چسب پلی اورتان، بررسی کاربرد ها و چگونگی استفاده از آن می پردازیم.
چسب های پلی اورتان، از پلیمر های اورتان با مواد شیمیایی ساخته شده اند که اغلب حاوی مواد افزودنی دیگری نیز هستند. به دلیل دارا بودن مقاومت بالا در برابر فشار، در بیشتر سازه هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، از این چسب استفاده می شود. به طور کلی از این چسب ها، در جهت پر کردن درز ها و یا آب بندی استفاده می شود. در مکان هایی با درصد رطوبت بالا، استفاده از چسب پلی اورتان گزینه مناسبی است.
چسب های پلی اورتان موجود در بازار، از لحاظ ویژگی های ساختاری انواع مختلفی دارند:
• چسب پلی اورتان معمولی
• چسب پلی اورتان سریع
• چسب پلی اورتان اهسته
• چسب پلی اورتان ضدآب
• چسب پلی اورتان در دمای بالا
همان طور که گفته شد، از چسب پلی اورتان در موارد بسیاری از جمله آب بندی ها، عایق بندی نما های شیشه ای و در و پنجره، ساخت مبلمان، مخازن آب آشامیدنی و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود. علاوه بر این موارد، این چسب ها در صنایع مختلف نیز کاربرد فراوانی دارند، که در ادامه برخی از این صنایع را بررسی می کنیم.
• صنایع خودرو سازی: چسب های پلی اورتان کاربرد های زیادی در صنعت خودرو سازی دارند. از این چسب ها، در ساخت انواع شیشه های جلو پنجره، ورق های قالب سازی کامپوزیت و نیز اتصال فیبر شیشه ای پلاستیک استفاده می شود. چسب پلی اورتان بر پایه آب است و به همین دلیل برای اتصال قطعات و اجزای داخلی خودرو و یا لوازم جانبی مورد استفاده قرار می گیرد.
• صنایع بسته بندی: در صنعت بسته بندی، از انواع مختلف چسب پلی اورتان استفاده می شود. این چسب ها شامل چسب پلی اورتان بر پایه آب، چسب پلی اورتان بر پایه حلال، چسب پلی اورتان بدون حلال و چسب پلی اورتان داغ می باشند.
• صنایع چوب: چسب های به کار رفته در این صنعت، به شکل مایع هستند که می توان در دمای محیط نیز از آن ها استفاده کرد. این چسب ها، مقاومت و انعطاف پذیری بالایی دارند و به همین دلیل می توان به جز چوب در الیاف نساجی، فلز و پلاستیک هم کاربرد داشته باشند.
• صنایع چاپ: در صنعت چاپ و جوهر، از چسب های پلی اورتان بر پایه آب استفاده می شود. این نوع چسب ها به دلیل ویژگی هایی مانند مقاومت بالا، چسبندگی قوی، رنگ روشن، غیر قابل اشتعال بودن، کنترل راحت و غیره در صنعت چاپ رنگی مورد استفاده قرار می گیرند.
• صنایع ساختمان سازی: چسب های پلی اورتان، در صنعت ساختمانی نقش مهمی دارند. این چسب ها دارای ساختاری غیر سمی و بدون آلایندگی هستند و از آن ها در مواد پی وی سی، تولید ساندویچ پنل و نیز پوشش های ضد آب استفاده می شود.
• صنایع کفش: امروزه تولید کفش با استفاده از چسب های پلی اورتان بر پایه آب، رونق زیادی پیدا کرده است. چسب های کفش پلی اورتان با داشتن ویژگی هایی مانند افزایش مقاومت و انسجام بالا، در صنعت کفش و توسعه و گسترش آن نقش مهمی دارند.
از مهم ترین مزایای این چسب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مقاومت بالا در برابر عوامل جوی
• ضدآب بودن
• افزایش چسبندگی
• انعطاف پذیری بالا
• عدم وجود مواد سمی و مضر
• مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
• مناسب برای سطوح و بستر های حساس
• به کار گیری و اجرای آسان
قبل از استفاده از چسب پلی اورتان، ابتدا لازم است سطح مورد نظر را تمیز کنید. به طوری که هیچ گرد و غباری روی آن باقی نماند. در صورت استفاده از چسب پلی اورتان کارتریجی، دهانه آن را باز کرده و بعد از قسمت انتهای چسب، آن را برش بزنید. پس از این کار، چسب را در مخزن یا گان مخصوص بگذارید. با فشار دادن اهرم، از چسب بیرون آمده استفاده کنید. اگر چسب پلی اورتان شما از نوع سوسیسی باشد، باید ابتدا مخزن را آماده کنید. به این صورت که دهانه اهرم را فشار داده و بعد فلنج پلاستیکی را به آن وصل کنید. سپس، دهانه را ببندید و دهانه جلویی را باز کنید. چسب را در گانر قرار داده و سر آن را با قیچی برش بدهید. حال، با فشار روی اهرم، چسب را خارج کرده و از آن استفاده کنید.
چسب های پلی اورتان، با داشتن قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد، همواره مورد استفاده قرار گرفته اند. در این جا به برخی از این ویژگی ها اشاره می کنیم.
• قابلیت چسبندگی به مواد مختلف: چسب پلی اورتان، قابلیت ترکیب شدن با سطوح متخلل و غیر متخلل را داشته و به راحتی به تمام مواد و مصالح می چسبد. از این جهت در چسباندن مواد مختلفی مثل شیشه، فلز، سنگ و غیره کاربرد دارد.
• طول عمر مفید: چسب های پلی اورتان دارای طول عمر حداقل 10 ساله هستند. به عبارت دیگر، این چسب ها تا 10 سال بدون تغییر رنگ، ترک خوردگی، تغییر حجم و غیره مقاومت داشته و ماندگاری خود را حفظ می کنند.
• زمان گیرایی چسب بالا: گیرایی چسب پلی اورتان به صورتی است که مصرف کننده بتواند فرایند عملیات را کامل انجام دهد.
• رنگ پذیری بالا: از ویژگی های بسیار خوب این چسب ها، رنگ پذیری بالای آن ها می باشد. این امر به دلیل وجود پایه پلی اورتانی موجود در این چسب ها است.
لازم است در زمان کار با چسب پلی اورتان، به نکات ایمنی دقت کنید. ترجیحا از عینک ایمنی، ماسک و دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. بهتر است قبل از شروع کار با چسب، برگه اطلاعات ایمنی را با دقت مطالعه نمایید. در صورت تماس چسب با پوست، باقی مانده چسب را با آب گرم و صابون پاک کنید.
خمیر درزگیر و کاربردهای آن
خمیر درزگیر یکی از مواد پرکاربرد در صنایع مختلف است که برای آببندی و مهر و موم کردن درزها و شکافها استفاده میشود. این ماده به دلیل ویژگیهای منحصر به فردش، از جمله انعطافپذیری، چسبندگی بالا و مقاومت در برابر عوامل محیطی، در بسیاری از پروژههای ساختمانی، خودروسازی، الکترونیک و حتی صنایع خانگی کاربرد دارد. در این مطلب به بررسی خمیر درزگیر، کاربردهای مختلف آن و نحوه تشخیص خمیر درزگیر مرغوب میپردازیم.
انواع خمیر درزگیر و کاربردهای آن
1. خمیر درزگیر سیلیکونی:
خمیر درزگیر سیلیکونی به دلیل مقاومت بالایش در برابر حرارت و رطوبت، بیشتر در محیطهای مرطوب مانند حمام، آشپزخانه و حتی درزهای خارجی ساختمانها استفاده میشود. این نوع خمیر به سطوح مختلفی چون شیشه، سرامیک، فلز و پلاستیک به خوبی میچسبد.
2. خمیر درزگیر اکریلیک:
این نوع خمیر درزگیر به راحتی قابل رنگآمیزی است و بیشتر برای درزگیری داخلی ساختمانها مانند دیوارها، پنجرهها و درها استفاده میشود. خمیر اکریلیک دارای چسبندگی خوب و انعطافپذیری مناسبی است اما مقاومت آن در برابر رطوبت و حرارت کمتر از خمیر سیلیکونی است.
3. خمیر درزگیر پلیاورتان:
خمیر پلیاورتان به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی و مکانیکی، در پروژههای صنعتی و ساختمانی سنگین مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع خمیر مناسب برای استفاده در درزهای بزرگ و مکانهایی است که نیاز به تحمل فشار و ارتعاشات بالا دارند.
4. خمیر درزگیر بوتیل:
خمیر بوتیل یکی از انواع خمیرهای چسبنده و انعطافپذیر است که در صنایع خودروسازی و الکترونیک کاربرد دارد. این خمیر مقاومت خوبی در برابر آب و هوا دارد و برای مهر و موم کردن درزهای بدنه خودرو و تجهیزات الکترونیکی استفاده میشود.
استفادههای خمیر درزگیر
- ساختمانسازی: خمیر درزگیر برای آببندی درزهای پنجرهها، درها، دیوارها و سقفها به کار میرود. همچنین در نصب کاشی و سرامیک در حمام و آشپزخانه نیز استفاده میشود.
- خودروسازی: در این صنعت، خمیر درزگیر برای مهر و موم کردن قطعات بدنه و جلوگیری از نفوذ آب و گرد و غبار به داخل خودرو به کار میرود.
- الکترونیک: خمیر درزگیر برای مهر و موم کردن قطعات الکترونیکی و محافظت از آنها در برابر رطوبت و عوامل محیطی استفاده میشود.
- لولهکشی و تاسیسات: در این زمینه، خمیر درزگیر برای آببندی اتصالات لولهها و جلوگیری از نشتی آب و گاز کاربرد دارد.
تشخیص خمیر درزگیر مرغوب
تشخیص خمیر درزگیر مرغوب نیازمند توجه به چند نکته کلیدی است:
1. چسبندگی بالا: یک خمیر درزگیر مرغوب باید به انواع سطوح به خوبی بچسبد و بتواند مهر و موم قوی ایجاد کند.
2. انعطافپذیری: خمیر درزگیر باید انعطافپذیر باشد تا بتواند درزها و شکافهای متحرک را به خوبی پوشش دهد.
3. مقاومت در برابر شرایط محیطی: یک خمیر درزگیر مرغوب باید مقاومت خوبی در برابر رطوبت، حرارت، اشعه ماوراء بنفش و عوامل شیمیایی داشته باشد.
4. زمان خشک شدن: زمان خشک شدن خمیر درزگیر نیز اهمیت دارد. خمیرهایی که سریع خشک میشوند، برای پروژههایی که نیاز به سرعت دارند مناسبتر هستند.
5. سهولت در استفاده: خمیر درزگیر باید به راحتی قابل استفاده باشد و نیاز به ابزارهای پیچیده برای اعمال نداشته باشد.
6. قابلیت رنگپذیری: در برخی کاربردها، نیاز است که خمیر درزگیر پس از خشک شدن رنگآمیزی شود. بنابراین خمیرهایی که قابلیت رنگپذیری دارند، گزینه بهتری محسوب میشوند.
خمیر درزگیر به عنوان یکی از مواد مهم و پرکاربرد در صنایع مختلف، نقش حیاتی در آببندی و مهر و موم کردن درزها و شکافها ایفا میکند. انتخاب نوع مناسب خمیر درزگیر با توجه به کاربرد خاص و شرایط محیطی، و همچنین توجه به ویژگیهای خمیر مرغوب، میتواند به افزایش دوام و کیفیت پروژهها کمک کند. با توجه به این نکات، میتوان خمیر درزگیر مناسبی را انتخاب کرد که بهترین عملکرد را در شرایط مختلف ارائه دهد.
خمیر درزگیر اکریلیک به دلیل ویژگیها و مزایای متعدد خود در بسیاری از کاربردهای ساختمانی و خانگی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به بررسی مزایای خمیر درزگیر اکریلیک میپردازیم:
مزایای خمیر درزگیر اکریلیک
1. قابلیت رنگآمیزی:
یکی از بزرگترین مزایای خمیر درزگیر اکریلیک، قابلیت رنگآمیزی آن است. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا بعد از خشک شدن خمیر، آن را با رنگ دلخواه خود رنگآمیزی کنند و هماهنگی بیشتری با دکوراسیون محیط ایجاد کنند.
2. سهولت در استفاده:
خمیر اکریلیک به راحتی قابل استفاده است و نیاز به ابزارهای پیچیده برای اعمال ندارد. با استفاده از یک کاردک ساده یا حتی یک انگشت، میتوان آن را به سطوح مختلف اعمال کرد و درزها را پر کرد.
3. چسبندگی بالا به سطوح مختلف:
خمیر اکریلیک به انواع سطوح از جمله چوب، گچ، بتن، آجر و فلزات چسبندگی خوبی دارد. این ویژگی باعث میشود که بتوان از آن در پروژههای مختلف ساختمانی و تعمیراتی استفاده کرد.
4. انعطافپذیری مناسب:
خمیر اکریلیک پس از خشک شدن، انعطافپذیری مناسبی دارد که میتواند در برابر انقباض و انبساط سطوح ناشی از تغییرات دما مقاومت کند. این ویژگی مانع از ترک خوردن خمیر در طول زمان میشود.
5. مقاومت در برابر رطوبت (در حد متعارف):
خمیر اکریلیک تا حدی مقاوم در برابر رطوبت است و میتواند در محیطهای داخلی که میزان رطوبت متوسطی دارند، به خوبی عمل کند. این ویژگی برای استفاده در محیطهای داخلی مانند حمام و آشپزخانه مناسب است.
6. عدم تغییر رنگ و ترکخوردگی:
خمیر اکریلیک پس از خشک شدن، تغییر رنگ نمیدهد و ترک نمیخورد. این ویژگی باعث میشود که ظاهر خمیر در طول زمان تغییر نکند و دوام و زیبایی خود را حفظ کند.
7. دوستدار محیط زیست:
خمیر اکریلیک معمولاً فاقد مواد سمی و مضر است و بوی کمتری نسبت به برخی از خمیرهای درزگیر دیگر دارد. این ویژگی آن را به گزینهای مناسب برای استفاده در محیطهای خانگی و مکانهای بسته تبدیل میکند.
8. زمان خشک شدن مناسب:
خمیر اکریلیک زمان خشک شدن مناسبی دارد، نه خیلی سریع و نه خیلی کند. این ویژگی اجازه میدهد تا کاربران زمان کافی برای تنظیم و شکل دادن به خمیر داشته باشند و پس از آن به سرعت به کار بعدی خود ادامه دهند.
9. مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش:
خمیر اکریلیک مقاومت خوبی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارد و در برابر نور خورشید تغییر رنگ نمیدهد. این ویژگی برای استفاده در محلهایی که در معرض نور خورشید قرار دارند، اهمیت دارد.
نتیجهگیری
خمیر درزگیر اکریلیک به دلیل ویژگیها و مزایای متعدد خود، یکی از گزینههای محبوب برای درزگیری و آببندی در پروژههای ساختمانی و تعمیراتی است. قابلیت رنگآمیزی، سهولت در استفاده، چسبندگی بالا، انعطافپذیری مناسب و مقاومت در برابر عوامل محیطی از جمله مزایای برجسته این نوع خمیر درزگیر است. با انتخاب خمیر درزگیر اکریلیک میتوان به راحتی درزها و شکافهای مختلف را پر کرد و به نتیجهای مطلوب و پایدار دست یافت.
چسب محصولی صنعتی و کاربردی است که برای اتصال اشیاء به یک دیگر طراحی شده است. این وسیله نمونه های متعددی دارد و در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود. طبیعتاً نمونه های مختلف آن نیز از لحاظ کارایی تفاوت زیادی با یک دیگر دارند و هر کدام از آن ها برای هدف خاصی طراحی شده اند. اما این در حالی است که این قبیل محصولات در زندگی روزمره امروزی کاربرد زیادی دارند و نمی توان نسبت به کارایی آن ها بی تفاوت بود. به همین دلیل نیز ما قصد داریم در ادامه به صورت اختصاصی در مورد بهترین چسب های تخصصی خودرو صحبت کنیم و آن ها را به طور کامل به شما معرفی کنیم. تا پایان با ما همراه باشید تا با بهترین چسب های تخصصی خودرو آشنا شوید و بتوانید در صورت نیاز به این نوع محصولات بهترین نوع آن ها را خریداری کنید.
به چسب هایی که برای تعمیر و ترمیم قطعات خودرو طراحی شده اند، چسب تخصصی خودرو می گویند. این مدل چسب ها از طریق مقاوم سازی قطعات خودرو عمر مفید آن ها را به صورت قابل ملاحظه ای افزایش می دهند و به خوبی در برابر آسیب های احتمالی از آن ها محافظت می کنند. بد نیست بدانید که مزیت های بی نظیر این مدل چسب ها باعث محبوبیت این محصولات شده است و توجه افراد زیادی را به سمت آن ها معطوف کرده است.
چسب های تخصصی خودرو انواع مختلفی دارند که اینک ما جهت آشنایی بیشتر شما با این محصولات مهم ترین انواع آن را به طور کامل به شما معرفی می کنیم و آن ها عبارتند از:
• اسپری روان کننده و جداکننده قالب کاسپین
یکی از معروف ترین و پر کاربرد ترین انواع چسب های تخصصی خودرو، چسب روان کننده و جدا کننده قالب کاسپین است که با روش های پیشرفته و در آزمایشگاه های مجهز تولید می شود. این مدل چسب، قدرت چسبندگی فوق العاده ای دارد و از همه لحاظ با ساختار قطعات پلاستیکی و لاستیکی خودرو سازگار است.
• چسب برق نوار 3M
محصول دیگری که می خواهیم به شما معرفی کنیم چسب برق نوار 3Mاست. این محصول که از PVC ساخته می شود، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به اتصالات برقی طراحی شده است و می تواند احتمال آسیب دیدن این سیستم ها را به حداقل می رساند.
• اسپری روان کننده و زنگ بر دوپلی کالر مدل مولتی اویل
نوع دیگری از چسب های تخصصی خودرو، اسپری روان کننده و زنگ بر دوپلی کالر مدل مولتی اویل نام دارد. این نوع چسب یک محصول بی نظیر است که به راحتی در چرخ دنده ها و قطعات خودرو نفوذ می کند و آن ها را به طور کامل چربی زدایی می کند.
• چسب واشرساز اتوسل سل سیل
چهارمین نوع از چسب های تخصصی خودرو، چسب واشرساز اتوسیل سل سیل است که ویژگی های منحصر به فردی دارد و در برابر عواملی مثل سایش و خوردگی بسیار مقاوم است. این مدل چسب تخصصی خودرو، سرعت گیرش بالایی دارد و بسیار انعطاف پذیر است. با انتخاب این محصول می توان تمام قطعات خودرو را آب بندی کرد و زدگی و خوردگی آن ها را از بین برد.
• چسب واشر ساز مزدا
از دیگر نمونه های این محصول می توان به چسب واشر ساز مزدا اشاره کرد. این محصول بر پایه استوکسی و تک جزئی طراحی شده است و برای تعمیر واشر، سرسیلندر سوپاپ دیفرانسیل و واتر بسیار مناسب است. البته این محصول قابلیت آب بندی و درزگیری نیز دارد و می تواند از قطعات خودرو در برابر روغن های داغ، محافظت کند.
• چسب اپوکسی آلمینیومی صنعتی
محصول بعدی چسب اپوکسی آلمینیومی صنعتی است. این نوع چسب از دو قسمت تشکیل شده است که مصرف کننده ابتدا باید آن ها را با یک دیگر ترکیب کند و در مرحله بعد آن را روی قطعات مورد نظر خود بمالد.
چسب اپوکسی آلمینیومی صنعتی، در برابر عواملی مثل کشش و ضربه مقاومت بالایی دارد و بهترین گزینه ای است که برای ماشین کاری و فرز کاری می توان از آن استفاده کرد.
• چسب اپوکسی فولاد تعمیراتی و صنعتی
از دیگر نمونه های چسب تخصصی خودرو می توان به چسب اپوکسی فولاد تعمیراتی و صنعتی اشاره کرد. این محصول به گونه ای طراحی شده است که در برابر ضربه و لرزش انعطاف پذیری قابل قبولی دارد و برای ترمیم و تعمیر قطعات مختلف خودرو بسیار مناسب است.
چسب تخصصی خودرو در حال حاضر در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود و مدل های متفاوتی دارد. به همین دلیل نیز زمانی که مصرف کننده برای خرید آن به بازار مراجعه می کند دچار سردرگمی می شود و به راحتی نمی تواند محصول مورد نظر خود را بیابد. از این رو ما اینک مهم ترین نکاتی که در حین انتخاب این محصول باید بررسی شوند را بیان می کنیم. این نکات عبارتند از:
• برند
زمانی که برای خرید چسب تخصصی خودرو به بازار مراجعه می کنید حتماً به برند آن دقت کنید و محصولی که توسط برند های معتبر و خوشنام به بازار عرضه شده است را خریداری کنید. البته ممکن است برای خرید محصولات برند و معتبر مجبور شوید هزینه های سنگینی را پرداخت کنید اما در عوض کیفیت آن ها تضمین شده است و با خیال راحت می توانید از آن ها استفاده کنید.
• حجم محصول
از دیگر مؤلفاتی که در حین خرید چسب های تخصصی خودرو باید مورد توجه قرار بگیرد حجم این محصولات است که مصرف کننده باید بر اساس میزان مصرف خود در مورد آن تصمیم گیری کند و به نسبت هر فردی متغیر است.
نکته: از آن جایی که کیفیت چسب تخصصی خودرو از اهمیت ویژه ای برخوردار است و حتماً باید بهترین نوع آن را خریداری کنیم پیشنهاد ما به کسانی که قصد خرید این محصول را دارند این است که برای تهیه آن به فروشگاه ها و مراکز معتبر مراجعه کنند تا بتوانند از خدمات ویژه ای که در این نوع فروشگاه ها ارائه می شود استفاده کنند و بهترین نوع چسب تخصصی خودرو را با قیمتی مناسب و به صرفه خریداری کنند.
امروزه چسب ها، نقش مهم و اساسی در صنایع مختلف به خصوص صنعت چوب دارند. به وسیله چسب ها، اتصال سازه های چوبی علاوه بر سبک بودن، محکم و قوی می شوند. برای این منظور، از چسب های مختلفی استفاده می شود که یکی از مهم ترین آن ها، چسب پلی اورتان است. در این مطلب، به تعریف چسب پلی اورتان، بررسی کاربرد ها و چگونگی استفاده از آن می پردازیم.
چسب های پلی اورتان، از پلیمر های اورتان با مواد شیمیایی ساخته شده اند که اغلب حاوی مواد افزودنی دیگری نیز هستند. به دلیل دارا بودن مقاومت بالا در برابر فشار، در بیشتر سازه هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، از این چسب استفاده می شود. به طور کلی از این چسب ها، در جهت پر کردن درز ها و یا آب بندی استفاده می شود. در مکان هایی با درصد رطوبت بالا، استفاده از چسب پلی اورتان گزینه مناسبی است.
چسب های پلی اورتان موجود در بازار، از لحاظ ویژگی های ساختاری انواع مختلفی دارند:
• چسب پلی اورتان معمولی
• چسب پلی اورتان سریع
• چسب پلی اورتان اهسته
• چسب پلی اورتان ضدآب
• چسب پلی اورتان در دمای بالا
همان طور که گفته شد، از چسب پلی اورتان در موارد بسیاری از جمله آب بندی ها، عایق بندی نما های شیشه ای و در و پنجره، ساخت مبلمان، مخازن آب آشامیدنی و بسیاری موارد دیگر استفاده می شود. علاوه بر این موارد، این چسب ها در صنایع مختلف نیز کاربرد فراوانی دارند، که در ادامه برخی از این صنایع را بررسی می کنیم.
• صنایع خودرو سازی: چسب های پلی اورتان کاربرد های زیادی در صنعت خودرو سازی دارند. از این چسب ها، در ساخت انواع شیشه های جلو پنجره، ورق های قالب سازی کامپوزیت و نیز اتصال فیبر شیشه ای پلاستیک استفاده می شود. چسب پلی اورتان بر پایه آب است و به همین دلیل برای اتصال قطعات و اجزای داخلی خودرو و یا لوازم جانبی مورد استفاده قرار می گیرد.
• صنایع بسته بندی: در صنعت بسته بندی، از انواع مختلف چسب پلی اورتان استفاده می شود. این چسب ها شامل چسب پلی اورتان بر پایه آب، چسب پلی اورتان بر پایه حلال، چسب پلی اورتان بدون حلال و چسب پلی اورتان داغ می باشند.
• صنایع چوب: چسب های به کار رفته در این صنعت، به شکل مایع هستند که می توان در دمای محیط نیز از آن ها استفاده کرد. این چسب ها، مقاومت و انعطاف پذیری بالایی دارند و به همین دلیل می توان به جز چوب در الیاف نساجی، فلز و پلاستیک هم کاربرد داشته باشند.
• صنایع چاپ: در صنعت چاپ و جوهر، از چسب های پلی اورتان بر پایه آب استفاده می شود. این نوع چسب ها به دلیل ویژگی هایی مانند مقاومت بالا، چسبندگی قوی، رنگ روشن، غیر قابل اشتعال بودن، کنترل راحت و غیره در صنعت چاپ رنگی مورد استفاده قرار می گیرند.
• صنایع ساختمان سازی: چسب های پلی اورتان، در صنعت ساختمانی نقش مهمی دارند. این چسب ها دارای ساختاری غیر سمی و بدون آلایندگی هستند و از آن ها در مواد پی وی سی، تولید ساندویچ پنل و نیز پوشش های ضد آب استفاده می شود.
• صنایع کفش: امروزه تولید کفش با استفاده از چسب های پلی اورتان بر پایه آب، رونق زیادی پیدا کرده است. چسب های کفش پلی اورتان با داشتن ویژگی هایی مانند افزایش مقاومت و انسجام بالا، در صنعت کفش و توسعه و گسترش آن نقش مهمی دارند.
از مهم ترین مزایای این چسب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مقاومت بالا در برابر عوامل جوی
• ضدآب بودن
• افزایش چسبندگی
• انعطاف پذیری بالا
• عدم وجود مواد سمی و مضر
• مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی
• مناسب برای سطوح و بستر های حساس
• به کار گیری و اجرای آسان
قبل از استفاده از چسب پلی اورتان، ابتدا لازم است سطح مورد نظر را تمیز کنید. به طوری که هیچ گرد و غباری روی آن باقی نماند. در صورت استفاده از چسب پلی اورتان کارتریجی، دهانه آن را باز کرده و بعد از قسمت انتهای چسب، آن را برش بزنید. پس از این کار، چسب را در مخزن یا گان مخصوص بگذارید. با فشار دادن اهرم، از چسب بیرون آمده استفاده کنید. اگر چسب پلی اورتان شما از نوع سوسیسی باشد، باید ابتدا مخزن را آماده کنید. به این صورت که دهانه اهرم را فشار داده و بعد فلنج پلاستیکی را به آن وصل کنید. سپس، دهانه را ببندید و دهانه جلویی را باز کنید. چسب را در گانر قرار داده و سر آن را با قیچی برش بدهید. حال، با فشار روی اهرم، چسب را خارج کرده و از آن استفاده کنید.
چسب های پلی اورتان، با داشتن قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فرد، همواره مورد استفاده قرار گرفته اند. در این جا به برخی از این ویژگی ها اشاره می کنیم.
• قابلیت چسبندگی به مواد مختلف: چسب پلی اورتان، قابلیت ترکیب شدن با سطوح متخلل و غیر متخلل را داشته و به راحتی به تمام مواد و مصالح می چسبد. از این جهت در چسباندن مواد مختلفی مثل شیشه، فلز، سنگ و غیره کاربرد دارد.
• طول عمر مفید: چسب های پلی اورتان دارای طول عمر حداقل 10 ساله هستند. به عبارت دیگر، این چسب ها تا 10 سال بدون تغییر رنگ، ترک خوردگی، تغییر حجم و غیره مقاومت داشته و ماندگاری خود را حفظ می کنند.
• زمان گیرایی چسب بالا: گیرایی چسب پلی اورتان به صورتی است که مصرف کننده بتواند فرایند عملیات را کامل انجام دهد.
• رنگ پذیری بالا: از ویژگی های بسیار خوب این چسب ها، رنگ پذیری بالای آن ها می باشد. این امر به دلیل وجود پایه پلی اورتانی موجود در این چسب ها است.
لازم است در زمان کار با چسب پلی اورتان، به نکات ایمنی دقت کنید. ترجیحا از عینک ایمنی، ماسک و دستکش یک بار مصرف استفاده کنید. بهتر است قبل از شروع کار با چسب، برگه اطلاعات ایمنی را با دقت مطالعه نمایید. در صورت تماس چسب با پوست، باقی مانده چسب را با آب گرم و صابون پاک کنید.
از جمله محصولات شیمیایی که برای چسباندن اجسام مختلف به یکدیگر استفاده می شود، چسب ها هستند. انتخاب چسب با کیفیت و مرغوب، تاثیر زیادی بر مقاومت سازه ها و اجزای مختلف یک محصول و غیره دارد. در سراسر جهان، تولید کنندگان چسب به دنبال تولید چسب های با کیفیت هستند و افراد زیادی نیز در حوزه تخصصی خود، نیاز به خرید قوی ترین چسب دارند. برای پاسخ به این سوال که قوی ترین چسب جهان چیست، باید ابتدا به معرفی انواع چسب ها بپردازیم.
چسب های متنوع ومختلفی در بازار موجودند، که هر کدام ویژگی ها و قابلیت های متفاوتی دارند. چسب هایی که قادر به تحمل وزن و فشار بالا هستند. در ادامه، به بررسی چند نمونه از قوی ترین چسب های جهان می پردازیم.
چسب اپوکسی: این چسب، قوی ترین چسب جهان نامیده می شود، زیرا از نظر بسیاری از کارشناسان این حوزه، توانایی چسباندن اجسام مختلف را دارد. مزیت این چسب ها، مقاومت بالای آن ها در برابر وزن های مختلف است. به دلیل همین عملکرد مناسب، کاربرد های بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند.
چسب بتن: فرمولاسیون چسب بتن بر اسای پلیمر پودری طراحی شده که خواص مکانیکی و فیزیکی بتن را افزایش می دهد. مواردی مانند بتن ریزی، ترمیم سازه های بتنی، ساخت مصنوعات بتنی مانند سنگ های مصنوعی و غیره از جمله موارد کاربرد چسب بتن است.
چسب سنگ: این نوع چسب، مقاومت بالایی بعد از خشک شدن داشته و برای فضا های اسیدی، گازی، فاضلاب و حلال های نفتی قابل استفاده می باشد. از چسب سنگ، برای چسباندن سنگ های مصنوعی و طبیعی به همدیگر یا سطوح سیمانی، پر کردن منافذ ساختمان و فضا های مرطوب مثل حمام و دست شویی استفاده می شود.
چسب پی وی سی: استفاده از چسب پی وی سی برای چسباندن قطعات پلاستیکی که به فشار زیادی نیاز دارند، بسیار مناسب و ایده ال است. این چسب، شامل دو نوع معمولی و تارگت است که قدرت و سرعت چسبندگی نوع تارگت بیشتر می باشد. چسب پی وی سی با قرار گرفتن در معرض هوای آزاد، سفت شده و کیفیت آن از بین می رود. به همین دلیل، باید از قرار دادن آن در معرض هوای آزاد، پرهیز کرد.
چسب آهن: برای چسباندن قطعات فلزی از چسب آهن استفاده می شود. هر چند در مواردی مانند چسباندن قطعات پلاستیکی، موکت و فرش نیز کاربرد دارد. نکته مهم در مورد چسب آهن، استفاده از دو لایه چسب برای چسبندگی بهتر و قوی تر می باشد.
چسب فوری: این نوع چسب از ترکیب پلیمر ساخته شده و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، مانع تخریب کالا می شود. چسب فوری مقاومت بالایی در برابر سایش و برش دارد که این ویژگی ها در محیط های مرطوب کاهش پیدا نمی کند. از چسب فوری در مواردی مانند صنایع کفش و چرم، صنایع کف پوش، صنعت مبلمان سازی و غیره استفاده می شود.
چسب قطره ای: از این چسب برای چسباندن تکه های شیشه یا قطعات بسیار ریز استفاده می شود. از ویژگی های چسب قطره ای، تنوع بسیار بالا و بی رنگ بودن آن است که پس از استفاده، رنگی روی کار باقی نمی گذارد.
چسب چوب: این نوع چسب قیمت ارزان و استحکام بالایی دارد که از آن برای فضا های داخلی استفاده می شود. جهت استفاده از چسب چوب در فضا های باز مانند تراس یا ایوان، حتما از چسب چوب مخصوص فضاهای خارجی استفاده نمایید.
به طور کلی نمی توان برای یک چسب خوب و با کیفیت، قیمت مشخصی را در نظر گرفت. زیرا قیمت به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این جا به برخی از این عوامل اشاره می کنیم.
• مواد اولیه: اولین فاکتور در تعیین قیمت چسب، مواد اولیه آن است. انتخاب مواد ساده در ساخت و تولید چسب باعث کاهش هزینه های اولیه شده و قیمت چسب را کم می کند. در مواردی که از مواد شیمیایی مخصوص استفاده شود نیز به همان میزان قیمت چسب افزایش پیدا خواهد کرد.
• نوع بسته بندی: از عوامل مهم موثر بر قیمت چسب، نوع بسته بندی آن ها است. هر چه بسته بندی ها از مدل های ساده تری باشند، قیمت چسب کاهش پیدا کرده و هر چه نوع بسته بندی خاص تر باشد، به همان میزان قیمت نیز بالا تر خواهد رفت.
• قدرت چسبندگی: افزایش مقاومت و میزان قدرت چسبندگی یک چسب، از عوامل دیگر موثر بر قیمت هستند. هر چه میزان چسبندگی کمتر شود، چسب از قیمت کمتری برخوردار می شود.
• تولید چسب در خارج از کشور: از عوامل مهم و تاثیر گذار بر قیمت، تولید آن ها در خارج از کشور است. نوسان قیمت ارز و نیز تغییر قیمت مواد اولیه در طول سال، قیمت نهایی چسب را تغییر می دهد. به همین دلیل، چسب های داخلی از قیمت ثابت و مناسب تری برخوردار هستند.
همان طور که گفته شد، چسب ها خواص و ویژگی های خاص خودشان را دارند که این موارد به صورت دقیق در کاتالوگ و دستورالعمل آن ها آمده است. در ادامه، نکات و مواردی را که بهتر است هنگام خرید چسب رعایت شود، بررسی می کنیم.
• انتخاب چسب مناسب: هر چسبی دارای کارکرد و ویژگی های خاص خود می باشد. بهتر است در زمان خرید و انتخاب چسب، با توجه به این ویژگی ها، چسب مناسب کار خود را انتخاب کنید.
• کیفیت سطوح: از نکات مهم در این زمینه، کیفیت کلی و یکنواختی دو سطح می باشد. لازم است قبل از چسباندن سطح مواد، به ترمیم یا صیقل دادن آن نیز دقت کنید. در برخی موارد، در صورت وجود کوچک ترین ذرات، امکان اتصال به وسیله چسب فراهم نخواهد شد.
• وزن: از موارد مهم دیگر در زمان خرید چسب، وزن است. یعنی، اتصال ایجاد شده توسط چسب ها، چه میزان وزن را پشتیبانی می کند. زیرا برخی از چسب ها برای اتصال مواد سبک مناسب هستند و در اتصال مواد سنگین، دوام کافی را ندارند.
• زمان خشک شدن: از نکات بسیار مهم در زمان خرید چسب، دقت در زمان خشک شدن آن است. به طور مثال زمان خشک شدن چسب در صنایع مختلف، بسیار حائز اهمیت است. اگر این نکته به درستی اجرا نشود، منجر به خرابی کار خواهد شد. پس لازم است قبل از خرید، زمان خشک شدن چسب را در بین اطلاعات موجود در کاتالوگ، به دست آورید.
به طور کل به هر ماده ای که قابلیت حل کردن ماده یا محلول خاصی را داشته باشد، حلال می گویند. حلال هایی که می توانند انواع چسب را در خود حل کنند نیز به حلال چسب معروف هستند. حلال های چسب به اشکال مختلف مایع، جامد و گاز در بازار موجودند. اما در این میان، حلال های مایع جزء رایج ترین و پرمصرف ترین محصولات به شمار می روند. از آن جایی که چسب ها از ترکیبات و مواد اولیه مختلفی تشکیل می شوند و در این مورد بسیار متنوع و گسترده هستند، برای پاک کردن آن ها نیز به حلال مناسب نیاز است. برای آشنایی بیشتر با حلال انواع چسب و روش کار هریک از آن ها در ادامه با ما همراه باشید.
چسب ها از پرکاربردترین محصولات برای مصارف خانگی و صنعتی هستند. این محصولات برای چسباندن و اتصال مقاطع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین در درزگیری و پر کردن شکاف ها و سوراخ ها نیز کاربرد دارند. یکی از کاربردهای ویژه چسب نیز به جهت عایق کاری است. برای اینکه بتوان از چسب بهترین استفاده ممکن را داشت، نیاز به محصولات دیگری نیز هست که از مهم ترین آن ها حلال چسب است.
حلال چسب کاربردهای گسترده ای دارد. به عنوان مثال، زمانی که دو قطعه را به یکدیگر می چسبانید، ممکن است بخشی از چسب بیرون زده و روی سطح کار خشک شود. این موضوع می تواند از زیبایی، تمیزی و جلوه کار شما بکاهد. در چنین مواقعی با استفاده از حلال چسب که می تواند به راحتی چسب خشک شده را در خود حل کند، امکان پاک کردن اضافات و بخش کثیف کار وجود دارد.
علاوه بر این، برخی از چسب ها به گونه ای ساخته می شوند که به طور مستقل قابلیت استفاده ندارند و نمی توانند به تنهایی حل شوند. تا زمانی هم که چسب از قبل آماده نشود، امکان چسباندن قطعات به یکدیگر وجود ندارد. در اینگونه مواقع نیز استفاده از حلال چسب مناسب می تواند بسیار موثر واقع شود. در واقع وجود این محصولات برای استفاده از چسب کاملا ضروری است. حلال ها نیز انواع گوناگونی دارند. حلال آب برای چسب هایی بر پایه آب و دیگر حلال ها برای دیگر چسب ها با ترکیبات مختلف کاربرد دارند.
زمانی که قصد خرید حلال چسب دارید، با محصولات متنوعی روبرو می شوید. این حلال ها باید بر اساس نوع وسایل، جنس اشیاء، نوع چسب و کاربری مورد انتظار شما خریداری شوند. هر کدام از این محصولات با توجه به ترکیباتی که دارند، عملکرد متفاوتی از خود نشان می دهند و شما باید در زمان انتخاب آن ها به شدت چسبندگی سطوح، توجه ویژه ای داشته باشید. از رایج ترین و معروف ترین انواع حلال چسب می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
• حلال آب
• اتانول
• متانول
• تولوئن
• آستون
• هگزان
• اتیل استات
• بنزن
• تتراکلرواتیلن
• متیل استات
• ریموور
در ادامه با چند مورد از پرکاربردترین حلال انواع چسب آشنا می شویم.
در بسیاری از مواقع چسب های صنعتی همچون چسب آهن که جهت چسباندن مقاطع فلزی فرموله شده اند، برای اتصال بهتر نیاز به حلال چسب آهن دارند که نقش یک نوع ماده کمکی را ایفا می کند. حلال چسب آهن برای انواعی از فلزات و آلیاژهای فلزی ساخته شده و می تواند برای چسباندن قطعات مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این محصول را بر پایه الکل ایزوپروپیل می سازند. این حلال کاربردهای بسیار زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
• حل کردن انواعی از رزین ها
• کاربرد در فرایندهای تخمیر
• کاربرد در صنعت پزشکی
• کاربرد در صنعت چاپ
• کاربرد در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
• کاربرد در آزمایشگاه ها و...
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، یکی از کاربردهای چسب به جهت درزگیری و آب بندی کردن است. چسب آکواریوم دقیقا برای همین موضوع مورد استفاده قرار می گیرد. محصولی که به عنوان حلال چسب آکواریوم شناخته می شود، بر پایه سرکه ساخته شده است. با آغشته کردن یک پنبه به این محلول می توانید چسب آکواریوم را از روی سطح موردنظر پاک کنید.
حلالی که برای چسب چوب استفاده می شود، بر پایه آب ساخته شده است. اگر بخواهید چسب چوبی را که به تازگی روی سطح کار اعمال شده پاک کنید می توانید به راحتی از آب استفاده کنید. اما در برخی مواقع چسب چوب مدت زمانی طولانی روی سطح کار قرار گرفته و کاملا سفت و سخت شده است. برای پاک کردن این نوع چسب بهترین راهکار استفاده از حلال چسب چوب است.
یکی از پرمصرف ترین انواع چسب، چسب های قطره ای هستند. چسب های قطره ای تنوع فوق العاده بالایی دارند و به همین جهت می توان از آن ها برای چسباندن سطوح مختلف شیشه ای، پلاستیکی، چینی و... استفاده کرد. حلالی که برای چسب قطره ای به کار می رود، همانند چسب آکواریوم بر پایه سرکه ساخته شده است که به کمک آن می توان هر نوع چسب قطره ای را از روی سطوح مختلف به راحتی پاک کرد.
یکی دیگر از پرکاربردترین چسب ها که بیشترین استفاده را در مصارف خانگی دارد، چسب مایع است. حلال چسب مایع نیز بر پایه سرکه است و قابلیت جدا کردن آن را از هر سطحی دارد. از دیگر انواع حلال چسب می توان به حلال چسب رازی، حلال چسب تفنگی (چسب حرارتی)، حلال چسب کاغذ دیواری و حلال چسب ناخن مصنوعی اشاره کرد.
قطعا وقتی تولیدکنندگان محصولی را روانه بازار می کنند، به کاربردهای آن بسیار فکر کرده اند. حلال چسب نیز از آن دست محصولاتی است که استفاده از آن مزایای زیادی دارد. در ادامه با چند مورد از مزیت های استفاده از این محصولات آشنا می شویم:
• این محصولات در برابر شرایط محیطی مختلف همچون سرما، گرما و رطوبت دوام و مقاومت بالایی دارند.
• به کمک حلال، چسب موردنظر بهتر حل می شود و فرایند استفاده از آن نیز راحت تر است.
• حلال، برآمدگی، کثیفی و برجستگی های ایجاد شده روی سطح کار را پاک می کند و این باعث می شود تا نتیجه کار بسیار یکدست و زیبا شود.
• این محصول می تواند به سرعت چسبی که کاملا روی سطح خشک و سفت شده است را پاک کند.
• مقاومت بالای حلال باعث می شود تا اتصال ایجاد شده بسیار محکم تر باشد.
چسب ها کاربرد بسیار زیادی در صنایع دارند. طبیعتاً همه ما به خوبی می دانیم که وظیفه اصلی چسب برقرار کردن یک اتصال محکم میان دو سطح مختلف است. اما علاوه بر این، بسیاری از چسب های صنعتی برای عایق کاری گرمایی و الکتریکی در صنایع مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از این چسب ها، چسب های ساختمانی هستند که نقش مهمی در فرایندهای ساخت و ساز ایفا میکنند. چسب های ساختمانی در مقایسه با چسب های معمولی که در زندگی روزمره از آن ها استفاده میکنیم از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردار هستند و سازگاری زیادی با سطوح سخت دارند. در این مطلب قصد داریم با انواع چسب ساختمانی و ویژگی های هر کدام آشنا شویم.
در صنعت ساختمان سازی از مصالح و مواد مختلفی استفاده می شود. در گذشته برای اتصال مقاطع به یکدیگر، این اتصالات فلزی بودند که بیشترین کاربرد را داشتند. اتصالاتی همچون پیچ و مهره. همچنین برای عایق کاری شکاف ها و درزها معمولاً از ملات گچ و سیمان استفاده می شد. البته که این مواد اولیه همچنان نیز در صنایع ساختمان سازی کاربردهای خود را دارند. اما با این حال، اهمیت استفاده از چسب های ساختمانی را نمی توان نادیده گرفت.
سازندگان در بسیاری از مواقع ترجیح می دهند به جای استفاده از اتصالات معمول فلزی از چسب استفاده کنند. چسب های ساختمانی با قدرت چسبندگی فوق العاده بالایی که دارند، قادر هستند سطوح مختلف را به طور دائمی به یکدیگر متصل کرده و اتصالات بسیار قوی در آن ها ایجاد کنند. استفاده از چسب ساختمانی مزایای دیگری نیز دارد. که از آن جمله می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
• طبق توضیحات گذشته چسب های ساختمانی با سطوح مختلفی همچون چوب، شیشه، بتن، سنگ و… سازگاری دارند و می توانند چسبندگی لازم را در آن ها ایجاد کنند.
• برای مونتاژ کردن سطوح بزرگ، استفاده از چسب های ساختمانی بهترین انتخاب ممکن است.
• بهترین روشی که می توان برای ساخت پنجره های دوجداره، ساندویچ پانل ها و همچنین تخته های کامپوزیت به کار برد، استفاده از انواع چسب ساختمانی است.
• چسب ها در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل زمانی که از آن ها برای عملیات عایق کاری یا اتصال سطوح استفاده می شود، خروجی کار بسیار یکنواخت و زیباست.
• استفاده از چسب های ساختمانی از نظر اقتصادی به نفع سازندگان خواهد بود.
• چسب ها در برابر آب، رطوبت و خوردگی دوام و مقاومت بالایی دارند.
چسب های ساختمانی تنوع بالایی در بازار دارند. در ادامه تنها به چند مورد از آن ها اشاره میکنیم.
از نام این چسب کاملاً واضح و پیداست که مورد مصرف آن چیست و در صنعت ساختمان سازی برای چه اموری استفاده می شود. معمولا در زمان نصب کاشی و سرامیک به دیوارها و کف ساختمان نیاز به ملات ساختمانی است تا بتوان اتصالات لازم را برقرار کرد. استفاده از چسب کاشی در این مورد بهترین اقدام ممکن است.
جالب است بدانید همانطور که کاشی ها و سرامیک ها با تنوع بالایی به بازار عرضه می شوند، چسب کاشی نیز بسیار متنوع است و مدل های مختلفی دارد. بنابراین شما می توانید با توجه به نوع کاشی و سرامیک از بهترین مدل چسب برای اتصال آن ها استفاده کنید. اگر بخواهیم یک تقسیم بندی برای چسب کاشی ارائه کنیم، می توانیم آن را در دو گروه کلی زیر قرار دهیم:
• چسب کاشی پودری: این چسب ها برای استفاده باید حتماً با آب ترکیب شده و به شکل دوغاب درآیند. چسبندگی بالایی که این نوع چسب پس از اعمال روی سطح مورد نظر ایجاد میکند، باعث شده تا به بهترین انتخاب برای اتصال انواع کاشی و سنگ تبدیل شود.
• چسب کاشی خمیری: چسب های خمیری نیازی به ترکیب شدن با آب ندارند و به تنهایی قابل استفاده هستند. معمولا برای نصب کاشی های کوچک از این نوع چسب استفاده می شود.
در بسیاری از پروژه های ساخت و ساز از چسب پلیمری برای اتصال سطوح مختلف استفاده می شود. این چسب از انعطاف پذیری و چسبندگی بالایی برخوردار است و می تواند بارهای سنگین ساختمانی را به راحتی تاب بیاورد. برای کف سازی ساختمان با انواع کاشی، سرامیک و چوب می توان از چسب پلیمری استفاده کرد.
این محصولات حتی برای اجرای سقف کاذب نیز کاربرد دارند. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که ساختار مولکولی چسب پلیمری به گونه ای است که در برابر حرارت و گرمای بالا واکنش نشان داده و روان می شود.
از مصالح پرکاربرد در صنایع ساختمان سازی، بتن ها هستند. چسب بتن نیز طبیعتاً در مواقعی استفاده می شود که با بتن سر و کار داریم. متاسفانه بتن ها از مقاومت کششی پایینی برخوردار هستند و این باعث می شود در گذر زمان و بر اثر اتفاقات گوناگون دچار ترک خوردگی یا حتی شکستگی شوند. چسب بتن خواص شیمیایی و فیزیکی بتن را افزایش داده و باعث تقویت آن می شود. به گونه ای که اثری از ترک خوردگی یا شکاف در آن مشاهده نخواهد شد. چسب های بتن در دو مدل لاتکس و اپوکسی به بازار عرضه می شوند.
این چسب ها معمولاً بر پایه پلی آستر، رزین اپوکسی و وینیل آستر تولید می شوند. البته یک سری مواد افزودنی نیز در این چسب ها وجود دارد که قدرت چسبندگی آن را افزایش می دهد. معمولا مهندسین سازه برای تقویت و افزایش مقاومت مکانیکی میلگردها یا همان آرماتورها از این نوع چسب استفاده میکنند. این چسب ها همچنین برای اتصال بتن های قدیمی به بتن های جدید، پر کردن درزها و شکاف های سقف، اجرای تیرها و ستون ها و نصب صفحات فلزی روی سطوح عمودی کاربرد دارند.
همانطور که مطلع هستید، کاغذ دیواری ها جزء تجهیزات تزئینی هستند که برای زیبا سازی بیشتر ساختمان استفاده می شوند. برای اتصال آن روی سطح موردنظر از چسب کاغذ دیواری استفاده می شود که پایه اصلی تشکیل دهنده آن متیل سلولز و نشاسته است. این چسب ها نیز پس از اعمال و سفت شدن، سطح کار را بسیار تمیز و یکنواخت در می آورند و زیبایی کار را دو چندان می کنند.
چسب ها یکی از پرکاربردترین و مهم ترین مواد اولیه در صنایع مختلف به شمار می روند. این محصولات به شکل های گوناگونی فرموله می شوند و می توان از آن ها هم برای مصارف صنعتی و هم برای مصارف خانگی استفاده کرد. صنایع چوب از بزرگ ترین متقاضیان و مصرف کنندگان چسب صنعتی هستند. تولید کنندگان به جهت کاربردهای گسترده چسب بر آن شدند تا با استفاده از فرمولاسیونی خاص محصولات را کاملاً به صورت سفارشی سازی شده تهیه و روانه بازار کنند. بنابراین ممکن است چسبی که در صنایع چوب مورد استفاده قرار میگیرد از نظر قدرت چسبندگی با چسب های معمولی و طبیعی کمی تفاوت داشته باشد. در این مطلب قصد داریم با چسب مخصوص صنایع چوب و ویژگی های آن بیشتر آشنا شویم.
وقتی میگوییم چسب چوب، منظورمان چسبی است که به صورت خاص و ویژه برای صنایع چوب و نجاری تولید شده است. این چسب ها همانطور که از نامشان برمیآید قابلیت چسباندن و متصل کردن دو سطح یا قطعه چوبی را دارند. ترکیبات و مواد تشکیل دهنده این نوع چسب ها به گونه ای است که می توانند استحکام بسیار بالایی میان سطوح ایجاد کنند. البته ممکن است برای چسباندن سطوح چوبی به یکدیگر از چسب های دیگری نیز استفاده شود. اما بهتر است بدانید که قدرت چسبندگی و میزان استحکامی که چسب چوب روی مقاطع چوبی ایجاد میکند با دیگر چسب ها قابل مقایسه نیست.
امروزه بسیاری از صنعتگران در صنعت چوب و نجاری در اغلب موارد به جای استفاده از پیچ و میخ برای اتصال دو قطعه چوبی به یکدیگر از چسب چوب استفاده میکنند. با این حال که چسب چوب کاربردهای بسیار گسترده ای در صنعت نجاری و چوب دارد، اما برای اینکه بتوانید استفاده بهینه ای از آن داشته باشید بایستی ابتدا با انواع چسب و روش استفاده از آن ها آشنا شوید. ابتدا به بررسی مهم ترین ویژگی های چسب چوب مخصوص صنایع می پردازیم:
• این چسب ها بر پایه همو پلیمر پلی وینیل استات ساخته شده اند.
• چسب مخصوص چوب معمولاً بدون بو است.
• این چسب ها قابلیت حل شدن در رنگ های پلاستیکی و آب را دارند.
• از نظر ظاهری شکل آن ها چیزی شبیه به شیر و به رنگ سفید است.( این چسب ها به رنگ زرد نیز در بازار موجود هستند.)
• این چسب ها از غلظت بسیار بالایی برخوردارند و معمولاً در صنعت نجاری نیازی به رقیق کردن چسب نیست.
• علاوه بر کارگاه های نجاری، می توان از چسب چوب برای مصارف خانگی جهت چسباندن پایه مبل و میز، تخت، تابلو و… نیز استفاده کرد.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، چسب چوب به دلیل قدرت چسبندگی بالایی که دارد علاوه بر کارگاه های نجاری و صنایع چوب می تواند برای موارد دیگری نیز مورد استفاده قرار گیرد. از مهم ترین کاربردهای چسب چوب عبارتند از:
• کاربرد در صنعت مبلمان سازی
• استفاده برای متصل کردن و چسباندن قطعات چوبی مختلف یکدیگر
• کاربرد در صنعت تابلو سازی
• کاربرد در صنعت ساختمان سازی برای چسباندن قطعات گچی
• کاربرد در صنعت ام دی اف سازی
• کاربرد برای چسباندن انواع کاغذ و مقوا
• کاربرد برای چسباندن پارچه و چرم
• کاربرد در تولید صفحات منبران
زمانی که تصمیم به خرید چسب چوب میگیرید معمولاً گزینه های متعددی به شما پیشنهاد می شوند. تنوع این محصولات می تواند انتخاب را برای شما کمی سخت کند. به خصوص زمانی که اطلاعات کافی در مورد ویژگی ها و ترکیبات به کار رفته در این چسب ها ندارید. شما باید قبل از خرید حتماً مورد کاربری خود را به طور دقیق مشخص کرده و متناسب با آن بهترین نوع چسب چوب را تهیه کنید.
گاهی اوقات نیازی به خرید چسب های بسیار قوی نیست. بنابراین شما با تهیه یک چسب معمولی می توانید هم نیاز خود را برطرف کرده و هم در مصرف هزینه هایتان صرفه جویی کنید. در ادامه با معرفی انواع چسب چوب، شما را در انتخاب یک محصول کاربردی و مناسب همراهی میکنیم.
چسب چوب های پلی اورتان در بازار به چسب چوب ضد آب نیز معروف هستند. اما لازم است بدانید که استفاده طولانی مدت از آن ها در آب توصیه نمی شود. از مهم ترین ویژگی ها و خصوصیات این نوع چسب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف و رطوبت محیط
• مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش که باعث شده بهترین گزینه برای استفاده در محیط های بیرونی باشند.
• این چسب ها زرد رنگ هستند.
• پس از استفاده تغییر حالت نداده و دچار ترک خوردگی نمی شوند.
• از آن جایی که در زمان استفاده از چسب پلی اورتان نیاز است که فضا کمی رطوبت داشته باشد، این چسب ها کارایی چندان بالایی در محیط های خشک ندارند.
• معمولا دوام و ماندگاری این چسب ها حدود یک سال است و در صورت باز شدن چسب و نفوذ رطوبت به داخل آن به سرعت قدرت چسبندگی خود را از دست می دهند.
• ترکیبات به کار رفته در این چسب سمی و سرطان زا هستند و به این دلیل در زمان استفاده از این محصولات بایستی حتماً از ماسک و دستکش ایمنی استفاده کرد.
چسب های اپوکسی نیز خاصیت ضد آب داشته و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند. کاربردهای بسیار گسترده چسب اپوکسی در تعمیر و ساخت قایق باعث شده تا این محصولات در بازار به چسب قایق نیز شناخته شوند. برخلاف چسب پلی اورتان، چسب های اپوکسی مقاومت چندان زیادی در برابر اشعه یووی نداشته و از این رو گزینه مناسبی برای استفاده در محیط های بیرونی نیستند. یکی دیگر از رایج ترین موارد مصرف چسب چوب اپوکسی استفاده از آن برای درزگیری و پر کردن حفره ها و شکاف ها است.
از پرکاربردترین و پرمصرف ترین چسب ها در صنعت چوب، چسب های وکیوم هستند که در دو نوع تک جزئی و دو جزئی به بازار عرضه می شوند. در صنعت کابینت سازی به خصوص کابینت ممبران به وفور از چسب های وکیوم استفاده می شود. این چسب ها در برندها و مدل های مختلفی در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرند و معمولاً برای استفاده می بایست ابتدا آن ها را تحت حرارت قرار داد.
آن چیزی که سبب تفاوت چسب های وکیوم تک جزئی و دو جزئی می شود نحوه استفاده و قرار دادن آن ها بر روی چوب است. چسب های تک جزئی همانطور که از نامشان پیداست برای استفاده احتیاجی به جزء دیگر ندارند. همچنین این چسب ها از مقاومت حرارتی بسیار بالایی برخوردار هستند. در مقابل؛ چسب های وکیوم دو جزئی به تنهایی قابل استفاده نیستند و بایستی ابتدا آن ها را با ماده ای به نام ایزوسیانول ترکیب کرد. این ماده به چسب کمک میکند تا آماده قرار گرفتن درون دستگاه وکیوم شود. چسب های دو جزئی به دلیل هزینه بیشتر، سنگین تر بودن و طولانی بودن زمان استفاده در مقایسه با چسب های تک جزئی فروش کمتری دارند.
چسب های مخصوص پرس گرم به رنگ کرم، با حالت مایع و از نوع اوره فرمالدئید هستند. معمولا برای پرس کردن روکش بر روی چوب و یا ساخت تخته های چند لایه از این چسب ها استفاده می شود. همانطور که از نام این محصولات پیداست برای اینکه بتوانند بعد از اعمال بر روی سطح مورد نظر سخت شده و قدرت چسبندگی خود را به رخ بکشند بایستی توسط دستگاه های پرس مخصوص تحت گرما و فشار قرار بگیرند. در بسیاری از درب های روکش دار چوبی که در ساختمان ها مشاهده می شوند از این نوع چسب استفاده شده است.
یکی از انواع چسب چوب که بیشترین استفاده را در مصارف خانگی دارد، چسب PVA است. چسب های PVA یا پلی وینیل استات جزء مقرون به صرفه ترین چسب های صنعتی هستند که دسترسی به آن ها بسیار راحت و آسان است. از آن جایی که بعد از اعمال چسب PVA بر روی سطح مورد نظر و خشک شدن آن، اثرات چسب نمایان است، توصیه می شود بعد از استفاده و چسباندن سطوح مورد نظر به یکدیگر، باقیمانده های چسب به کمک یک پارچه تمیز شوند.
در بسیاری از صنایع و حتی مصارف خانگی برای چسباندن دو قطعه چوبی از این نوع چسب استفاده می شود. دو ویژگی بسیار بارز چسب سینواکریلات، استحکام و سرعت بالای چسبندگی آن است. یعنی زمانی که شما برای چسباندن دو قطعه چوبی به یکدیگر از این چسب استفاده میکنید، در کوتاه ترین زمان ممکن اتصال رخ می دهد. اگر برای چسباندن دو قطعه زمان زیادی ندارید می توانید از این چسب استفاده کنید که پس از اعمال روی سطح سریعاً خشک می شود. گاهی اوقات نیز صنعتگران برای روند سریع خشک شدن چسب از اسپری های فعال کننده استفاده میکنند.
چسب مخصوص صنایع چوب دارای مزایای بی شماری است که در این بخش به چند مورد از آن اشاره میکنیم:
• این چسب ها از بافت بسیار نرم و روانی برخوردار هستند. بنابراین پس از استفاده به سرعت به منافذ چوب رخنه کرده و یک اتصال بسیار محکم و قوی ایجاد میکنند. استحکام بالای این چسب ها باعث می شود تا قطعات متصل شده دوام و طول عمر بالاتری داشته باشند.
• معمولا این چسب ها نیازی به حل شدن درون آب ندارند و استفاده از آن ها بسیار آسان و راحت است.
• قابلیت حلال شدن در رزین های پلاستیکی
• قدرت چسبندگی فوق العاده بالا و عدم تخریب در برابر شرایط محیطی مختلف
• بدون بو
• بدون نیاز به حلال های شیمیایی
چسب ها کاربردهای بسیار گسترده ای در زندگی ما دارند. بسته به قدرت چسبندگی چسب می توان از آن استفاده های گوناگونی داشت. بسیاری از صنایع از جمله صنایع چوب و نجاری، صنایع خودروسازی، ساختمان سازی و... برای اتصال سطوح و مقاطع چوبی به انواع چسب صنعتی نیاز دارند. از چسب های صنعتی می توان برای عایق کاری، پر کردن شکاف ها و حفره ها و چسباندن سطوح مختلف به یکدیگر استفاده کرد. چسب های صنعتی از نظر متریال، قدرت چسبندگی و برند سازنده در مدل های متنوعی به بازار عرضه می شوند. در این مطلب قصد داریم با بهترین چسب های صنعتی آشنا شویم.
چسب ها محصولاتی هستند که می توان به کمک آن ها سطوح مختلف را به یکدیگر متصل کرد. وقتی صحبت از چسب صنعتی می شود منظور محصولاتی هستند که نسبت به چسب های معمولی از قدرت چسبندگی بالاتری برخوردارند. به همین دلیل است که از این نوع چسب ها می توان در صنایع مختلف به راحتی استفاده کرد. چسب های صنعتی به روش های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از این چسب ها با اعمال بر روی سطوح مورد نظر به سرعت سفت شده و چسبندگی مورد نظر را ایجاد میکنند و برخی از چسب ها نیز برای اتصال دو سطح می بایست یک سری واکنش های شیمیایی انجام دهند.
در تولید چسب های صنعتی از مواد و متریال خاصی استفاده می شود. مهم ترین ترکیبات به کار رفته در ساخت چسب صنعتی مواد پلیمری هستند که از آن جمله می توانیم به مواد سیلیکونی، فنولی، اپوکسی و... اشاره کنیم. از آن جایی که مواد پلیمری اصلی ترین مواد تشکیل دهنده چسب های صنعتی هستند، می توانند پیوندهای کووالانسی بسیار محکم و پایداری را ایجاد کنند. به همین دلیل بسیاری از صنعتگران و نجاران در برخی موارد به جای استفاده از میخ و پیچ برای اتصال قطعات، از چسب های مخصوص صنعتی استفاده میکنند. لیست زیر به چند مورد از مهم ترین کاربردهای چسب صنعتی اشاره دارد.
• کاربرد در صنعت تولید کفش
• صنایع چوب و نجاری
• صنعت مبلمان سازی
• صنعت ساختمان سازی
• صنعت خودروسازی
• صنعت کارتن سازی
• صنعت هواپیما سازی
• صنایع هوا و فضا و…
وقتی تصمیم به خرید چسب صنعتی میگیرید، معمولاً محصولات متنوعی به شما پیشنهاد می شوند. این چسب ها هر کدام فرمولاسیون خاص خود را داشته و از قدرت چسبندگی متفاوتی برخوردار هستند. برای اینکه بتوانید متناسب با شرایط کار خود بهترین نوع چسب را خریداری کنید بایستی ابتدا با انواع چسب صنعتی آشنا شوید. در ادامه به پرکاربردترین و بهترین چسب های صنعتی اشاره میکنیم.
از پرفروش ترین چسب های صنعتی که از قدرت چسبندگی فوق العاده بالایی برخوردار هستند می توان به چسب های اپوکسی اشاره کرد که در صنایع مهمی همچون صنعت هواپیماسازی، پل سازی و کشتی سازی استفاده می شوند. علاوه بر این، بسیاری از شرکت ها و کارخانجات صنعتی نیز از این چسب استفاده میکنند. معمولا از تلفیق هاردنرها و رزین ها می توان به ترکیب اصلی چسب اپوکسی دست یافت. استحکام بسیار بالای این نوع چسب باعث شده تا صنایع ساختمان سازی نیز به عنوان متقاضیان اصلی خرید این محصول به شمار روند. از مهم ترین مزایای چسب صنعتی اپوکسی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
• قدرت چسبندگی بسیار بالا
• مقاومت بسیار بالا در برابر روغن ها و اسیدها
• ضد آب
• سرعت خشک شدن بالا
• مقاومت در برابر فشار، ضربه و هر نوع کشیدگی
• سازگاری بسیار بالا با مواد مختلف
علاوه بر موارد ذکر شده، چسب اپوکسی به طور کل کاربردهای گسترده ای در شهرسازی دارد. برای شناخت بهتر این محصولات می توانیم به چسب های دوقلو اشاره کنیم که نمونه ای از چسب اپوکسی به شمار می روند.
یکی دیگر از پرمصرف ترین چسب های صنعتی چسب خودرو است. در بسیاری از مواقع این چسب ها می توانند جایگزین مناسبی به جای انواع پیچ و مهره باشند و سطوح یکنواخت تری را ایجاد کنند. از مهم ترین کاربردهای چسب خودرو می توانیم به مواردی همچون؛ نصب کردن زه ماشین، پیوست و اتصال پارچه ها و روکش های صندلی، اتصال آینه وسط ماشین، اتصال اسپیکرها و بلندگوها، اتصال طلق زیر کاپوت و… اشاره کنیم. چسب خودرو علاوه بر اتصال قطعات به یکدیگر می تواند باعث محافظت بخش های مختلف در برابر خوردگی شود و یک عایق بسیار خوب در برابر آب و رطوبت باشد.
یکی از بهترین چسب های صنعتی چسب چوب است که خود به گروه های مختلفی تقسیم می شود. چسب اپوکسی که در بخش های گذشته با آن آشنا شدیم نمونه ای از چسب چوب به شمار می رود. همانطور که از نام این محصولات پیداست، بیشترین مورد مصرف آن ها در صنایع چوب می باشد. برای اتصال قطعات چوبی مختلف، ساخت تابلو، اتصال پایه مبل و میز، اشیاء تزیینی، درب و پنجره و… می توان از این نوع چسب استفاده کرد.
این محصولات می توانند ساختار یکنواخت، یکپارچه و یکدستی را در سطوح ایجاد کنند و علاوه بر این به دلیل اتصال بسیار محکم، طول عمر و دوام محصولات را افزایش دهند. علاوه بر صنایع نجاری و مبلمان سازی می توان از این چسب در صنایع حمل و نقل، امور پستی و مصارف خانگی نیز استفاده کرد. از انواع پرمصرف چسب چوب عبارتند از:
• چسب اپوکسی
• چسب حیوانی
• چسب پلی اورتان
• چسب های مخصوص پرس گرم
• چسب های پلی وینیل استات
• چسب سیانواکریلات
چسب همه کاره همانطور که از نامش پیداست می تواند استفاده های بسیار متنوعی در صنایع مختلف داشته باشد. این چسب ها از نظر شیوه ساخت و متریال انواع گوناگونی دارند و شما می توانید با توجه به حساسیت کار خود هر کدام از انواع آن را که مناسب تر است تهیه کنید. این چسب ها بهترین گزینه جهت آب بندی و عایق کاری سطوح مختلف هستند. همچنین به سرعت درون شکاف ها و حفره ها نفوذ پیدا کرده و سفت می شوند. از مهم ترین ویژگی های چسب همه کاره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• خشک شدن بسیار سریع
• امکان استفاده آسان و راحت
• استحکام و قدرت چسبندگی فوق العاده بالا
• مقاومت و دوام بسیار بالا در برابر شرایط محیطی مختلف و رطوبت
• سازگاری با سطوح مختلف ( بایستی در زمان خرید حتماً به متریال و مواد به کار رفته در چسب توجه داشته باشید.)
• بدون رنگ و بسیار شفاف
• کیفیت بسیار بالا
• ماندگاری و پایداری بالا
چسب آهن نیز به دلیل استحکام و قدرت چسبندگی بالایی که دارد می تواند یکی از انواع چسب همه کاره به شمار رود. این چسب پس از اعمال بر روی سطوح مورد نظر به سرعت سفت و سخت می شود و کندن آن به راحتی امکان پذیر نخواهد بود. بیشترین کاربرد چسب آهن برای اتصال و چسباندن سطوح فلزی به یکدیگر است. در بسیاری از مواقع افراد به جای استفاده از فرایند جوشکاری فلزات از چسب آهن استفاده میکنند. از مهم ترین مزایای استفاده از چسب آهن می توان به چند مورد زیر اشاره کرد:
• مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت که همین عامل باعث می شود چسب آهن به عنوان یک عایق مناسب در برابر آب به شمار آید.
• قابل استفاده برای محیط های باز
• مقاومت در برابر شرایط جوی و آب و هوایی مختلف
• استحکام و قدرت چسبندگی فوق العاده بالا
• سفت شدن سریع چسب در محل
• کاربردهای بسیار گسترده و وسیع در صنایع و مصارف خانگی
• امکان تقویت محل اتصال قطعات فولادی
• امکان استفاده در پروژه های ظریف و حساس
طبق توضیحات گذشته به این موضوع پی بردیم که چسب پلی اورتان یکی از انواع چسب چوب است که کاربردهای گسترده ای در صنایع چوب دارد. بسیاری از کارگاه های نجاری و کارخانجات صنعتی جزء مصرف کنندگان اصلی این نوع چسب هستند. چسب های پلی اورتان سازگاری بسیار بالایی با سطوح فلزی، چوبی، سطوح لاستیکی، فایبرگلاس و سنگ دارند. البته این چسب ها برای فعال شدن نیاز به رطوبت دارند. از مهم ترین مزایای چسب پلی اورتان عبارتند از:
• انعطاف پذیری بسیار بالا
• مقاومت در برابر ضربه و فشار
• خاصیت ضد شکنندگی
• بسیار بادوام و پایدار
• قابلیت رنگ پذیری
• قابلیت صیقلی شدن و سنباده خوردن
• مقاومت بسیار بالا در برابر مواد شیمیایی
• مقاومت در برابر آب و رطوبت
• مقاومت در برابر گرما
• استفاده بسیار آسان و راحت
• امکان استفاده برای سطوح و بسترهای بسیار حساس
• این چسب برای استفاده هیچ نیازی به ترکیب شدن با مواد دیگر ندارد و به تنهایی قابل استفاده است.
یکی از انواع پرفروش چسب صنعتی، چسب های تفنگی حرارتی هستند. البته از این نوع چسب بیشتر برای امور ظریف هنری مانند ساخت لوازم تزئینی، کاردستی، تابلو، گل سازی و… استفاده می شود. این چسب ها بیشترین سازگاری را با فوم، کاغذ و پارچه دارند و می توانند اتصالات محکم و قوی در این سطوح ایجاد کنند. چسب های تفنگی حرارتی ابتدا به صورت جامد هستند و پس از قرار دادن چسب درون وسیله ای شبیه به تفنگ و اتصال آن به برق چسب از حالت جامد به مایع تبدیل شده و با ذوب شدن می تواند روی سطوح مورد نظر اعمال شود. این چسب بعد از قرار گرفتن روی سطح و گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی سرد و سفت می شود.
همان طور که مستحضر هستید تولید فرآوده های جدید یکی از مهم ترین دلایل پیشرفت زندگی صنعتی امروزی است. البته اخیراً این فرآوده ها به قدری زیاد شده اند که اکثراً شناخت کاملی از آن ها ندارند و نمی توانند از مزیت های آن ها استفاده کنند. با توجه به این که درصد قابل ملاحظه ای از این محصولات، کارایی خیلی خوبی دارند ما قصد داریم در ادامه یکی از محصولات جدید و کاربردی که در چند دهه اخیر وارد بازار شده است را به طور کامل به شما معرفی کنیم و کارایی و کیفیت آن را به طور کامل مورد نقد و بررسی قرار دهیم. پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا با این محصول کاربردی بیشتر آشنا شوید و بتوانید از مزیت ها و قابلیت های مفید آن به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.
چسب آکواریوم یک محصول شیمیایی است که بر پایه سیلیکون طراحی شده است. این ماده فوق العاده مزیت های منحصر به فرد زیادی دارد و قدرت چسبندگی آن به معنای واقعی کلمه عالی است. به همین دلیل نیز از زمانی که به بازار عرضه شده، به شدت مورد استقبال قرار گرفته است و در صنایع بی شماری از آن استفاده می شود. البته بد نیست بدانید که این محصول امروزه در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود که مهم ترین آن ها به شرح ذیل است:
اولین نوع از چسب های آکواریومی چسب های آکواریومی سفید هستند. این مدل چسب ها از لحاظ چسبندگی و مقاومت، در رده بسیار پایینی قرار دارند و بیشتر برای کار های جزئی و سبک طراحی شده اند.
محصول بعدی، چسب آکواریومی قرمز است که از ترکیب کردن مواد پلیمری، سیلیکون و اکسیژن ساخته می شود و مقاومت بالا و کشش متوسطی دارد.
آخرین محصولاتی که می خواهیم به شما معرفی کنیم چسب های آکواریومی قرمز هستند که قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند و برای پروژه های بزرگ صنعتی بسیار مناسب اند.
چسب آکواریوم، هم اکنون در رده یکی از پر فروش ترین و مشهور ترین محصولات بازار به شمار می آید. بدون تردید یکی از دلایل اصلی استقبال گسترده مصرف کننده ها از آن نیز، مزایای بی نظیر این محصول است که اینک جهت آشنایی بیشتر شما با این محصول ما تعدادی از مزیت های آن را به اطلاع شما می رسانیم و آن ها عبارتند از:
جالب است بدانید که ساختار چسب های آکواریومی به گونه ای طراحی شده است که در برابر دمای زیاد مقاومت بالایی دارند تا دمای 120 درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل می کنند.
از دیگر مزیت های چسب های آکواریومی عایق بودن است. این مدل چسب ها برای جلوگیری از نفوذ آب بسیار مناسب اند. به همین دلیل نیز امروزه برای نصب تجهیزات مکان های مرطوبی مثل آشپزخانه و سرویس های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند.
یکی دیگر از خواص فوق العاده چسب های آکواریومی این است که کاملاً عایق اند و جریان الکتریسته را به هیچ وجه از خود عبور نمی دهند.
چسب های آکواریومی از مواد ضد قارچ ساخته می شوند و می توانند احتمال رشد باکتری ها را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش بدهند.
یکی دیگر از مزیت های مهم چسب های آکواریومی این است که قدرت چسبندگی بالایی دارند و در اثر مرور زمان کیفیت خود را از دست نمی دهند.
ساختار چسب های آکواریومی به گونه ای طراحی شده است که قابلیت انعطاف پذیری فوق العاده ای دارد و در هر محیط و شرایطی می توان از آن استفاده کرد.
از دیگر مزیت های منحصر به فردی که در چسب های آکواریومی وجود دارد، می توان به مقاومت آن در برابر اشعه UV اشاره کرد. این در حالی است که محصولات مشابه این محصول، بعد از این که در برابر اشعه UV قرار می گیرند، قدرت چسبندگی خود را از دست می دهند و کارایی مفیدی ندارند.
آخرین مزیت چسب های آکواریومی نیز کاربردی بودن آن ها است.
به بیان دیگر این محصول به گونه ای است که همه افرادی که به آن نیاز دارند به راحتی می توانند از آن استفاده کنند و لازم نیست حتماً تخصص و مهارت داشته باشند.
چسب های آکواریومی، در حوزه ها متعددی مورد استفاده قرار می گیرند که به طور مثال نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مقاومت بالای چسب های آکواریومی باعث شده است که آن برای ساخت آکواریوم کاربرد زیادی داشته باشد. به همین دلیل است که امروزه اکثر افرادی که عاشق ماهی های آکواریومی هستند ترجیح می دهند از آکواریوم هایی که با چسب های آکواریومی ساخته شده اند، استفاده کنند.
یکی دیگر از حوزه هایی که از چسب های آکوریومی استفاده می کند، صنعت ساختمان سازی است. در این صنعت اکثر تجهیزاتی که در یک ساختمان امروزی نصب می شود، با چسب آکوریومی فیکس می گردد. به طور مثال نیز می توان به تجهیزاتی مثل کاشی و سرامیک و سینک روشویی و ظرفشویی اشاره کرد.
صنعت دیگری که در پروسه ساخت محصولات خود از چسب آکواریوم استفاده می کند، صنعت اتومبیل سازی است.
در چند دهه اخیر، صنعت خودروسازی با استفاده از چسب های آکواریومی موفق شده است کارایی محصولات خود را به صورت قابل ملاحظه ای ارتقا بدهد و رضایت مشتریان خود را کسب نماید.
طبیعتاً برای این که بتوانیم از مزیت های چسب های آکواریومی به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم باید طرز استفاده از آن را به خوبی بدانیم. از آن جایی که این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است ما اینک مهم ترین نکاتی که در حین استفاده از این محصول باید مورد توجه قرار بگیرند را بیان می کنیم و این نکات عبارتند از:
قبل از استفاده از چسب های آکواریومی، ابتدا باید سطح مورد نظر را کاملاً تمیز کنیم تا هیچ اثری از گرد و غبار و آلودگی روی آن وجود نداشته باشد.
در حین استفاده از چسب های آکواریومی، حتماً نکات ایمنی را رعایت کنید و اجازه ندهید این ماده با چشم ها و صورت شما تماس داشته باشد. توجه داشته باشید که اگر مقداری از آن روی سر و صورت شما ریخته شود نیز سریعاً باید با آب سرد صورت خود را بشورید و اجاز ندهید اثری از آن باقی بماند.
یکی دیگر از اصولی که در حین استفاده از چسب آکواریوم باید رعایت شود، استفاده از تجهیزات مناسب است. به طور مثال نیز می توان به لوله های تفنگی اشاره کرد که دقت و سرعت کار را به صورت قابل ملاحظه ای بالا می برند و از همه لحاظ مورد تأیید هستند.
زمانی که از چسب های آکواریومی استفاده می کنید، حتماً لباس کار مخصوص بپوشید، چرا که اگر روی لباس شما بریزد سریعاً خشک می شود و به راحتی نمی توان آن را پاک کرد.
از آن جایی که چسب آکواریوم، در حال حاضر کاربرد زیادی دارد برند های متعددی در حوزه تولید آن فعالیت می کنند. به همین دلیل این محصول با قیمت های متفاوتی به بازار عرضه می شود و نمی توان به صورت قطعی در مورد قیمت آن اظهار نظر کرد. اما این در حالی است که قیمت همیشه برای مصرف کننده اهمیت ویژه ای دارد و نمی توان آن را نادیده گرفت. به همین دلیل نیز ما در این قسمت به صورت اختصاصی در مورد قیمت چسب آکواریوم صحبت می کنیم و مهم ترین نکاتی که بر قیمت این محصول تأثیر می گذارند را به اطلاع شما می رسانیم و این نکات عبارتند از:
یکی از مهم ترین و اصلی ترین نکاتی که در حین محاسبه قیمت چسب آکواریوم مورد توجه قرار می گیرد، برند است که قاعدتاً هر چه معتبرتر باشد قیمت بیشتری برای محصولات خود تعیین می کند. اما با این وجود باز هم، افرادی که به دنبال کیفیت هستند با این مسأله مشکلی ندارند و حاضراند هر هزینه ای را برای خرید این محصولات بپردازند.
نکته دیگری که بر قیمت چسب آکواریوم تأثیر می گذارد حجم این محصول است که مصرف کننده باید بر اساس نیاز و هدف خود در مورد آن تصمیم گیری کند.
یکی دیگر از نکاتی که در هنگام تعیین قیمت چسب آکواریوم، مد نظر قرار می گیرد کیفیت مواد اولیه است. طبیعتاً اگر ترکیبات چسب آکواریوم مرغوب باشند و استاندارد های لازم را داشته باشند، محصول نهایی با قیمت بیشتری به دست مصرف کننده می رسد.
اگر قصد خرید چسب آکواریوم را دارید پیشنهاد ما به شما این است که برای تهیه این محصول به فروشگاه ها و مراکز معتبر مراجعه کنید تا بتوانید در مورد محصول مد نظر خود با کارشناسان فروش این مراکز مشورت کنید و راهنمایی بگیرید. از این طریق می توانید بهترین نوع چسب آکواریوم را با قیمتی مناسب خریداری کنید و خریدی لذت بخش و به یاد ماندنی داشته باشید.
هر چه قدر هم که مراقب وسایل خود باشید و از آن ها نگهداری کنید باز هم ممکن است به دلایل مختلف آن ها را بشکنید و بخواهید آن ها را تعمیر کنید. برای این کار تا کنون وسایل مختلفی تولید شده است که یکی از بهترین آن ها چسب است. از آن جایی که این ماده کارایی خیلی خوبی دارد ما قصد داریم در ادامه آن را به طور کامل به شما معرفی کنیم و نحوه خرید و انتخاب آن را توضیح بدهیم. پیشنهاد می کنیم که تا پایان با ما همراه باشید تا بیشتر با انواع مختلف چسب آشنا شوید و بتوانید از مزیت ها و قابلیت های آن، به بهترین نحو ممکن استفاده کنید.
چسب یک محصول چسبناک است که برای اتصال قطعات، مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول می تواند اشیاء شکسته را ترمیم کند و آن ها را به یک شیء قابل استفاده تبدیل کند. البته همان طور که می دانید چسب کاربرد های متفاوتی دارد و در حوزه مختلفی می توان از آن استفاده کرد. فقط کافی است انواع مختلف آن را بشناسیم تا بتوانیم از مزیت ها و قابلیت های منحصر به فرد آن، به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم.
چسب در انواع مختلفی به بازار عرضه می شود که اینک ما مهم ترین انواع آن را بر اساس مقاومت رده بندی می کنیم و به شما معرفی می کنیم:
یکی از بهترین و کاربردی ترین انواع چسب، چسب همه کار است. این محصول که از طریق ترکیب کردن استون و پلیمر ساخته می شود و ساختار سختی دارد. بد نیست بدانید که این نوع چسب از لحاظ قدرت چسبندگی و کارایی در حد متوسطی قرار دارد و بیشتر برای چسباندن مقوا، چوب و پارچه مناسب است.
یک نوع دیگر از چسب هایی که تا کنون به بازار عرضه شده، چسب یک دو سه است. این نوع چسب از دو جزء 1- چسب و 2- اسپری خشک کننده، تشکیل شده و از لحاظ کارایی واقعاً فوق العاده است.با انتخاب چسب یک دو سه، در سریع ترین زمان ممکن دو قطعه را به هم بچسبانید و از آن استفاده کنید.
محصول بعدی چسب فوری است که از طریق ترکیب کردن پلیمر با آنتی اکسیدان ساخته می شود و ساختاری مقاوم و مستحکم دارد. این محصول بی نظیر به دلیل کارایی فوق العاده ای دارد امروزه در صنایع متعددی مورد استفاده قرار می گیرد که به طور مثال نیز می توان به صنایعی مثل کفش و مبلمان اشاره کرد. جالب است بدانید که قیمت آن نسب به محصولات مشابهی که تا کنون به بازار عرضه شده، مناسب تر است و انتخاب آن برای پروژه های بزرگ اقتصادی کاملاً توجیه اقتصادی دارد.
از دیگر نمونه های این محصول، می توان به چسب آهن اشاره کرد. چسب آهن قدرت چسبندگی بالایی دارد و برای چسبناندن اکثر اشیاء می توان از آن استفاده کرد. البته اگر قصد دارید از این چسب برای چسباندن قطعات فلزی استفاده کنید، بهتر است از دو لایه چسب استفاده کنید تا این قطعات بهتر فیکس شوند و جا به جا نشوند.
چسب دیگری که تا کنون به بازار عرضه شده است، چسب فوم نام دارد. این نوع چسب ساختاری مایع و شفاف دارد و قدرت چسبندگی آن معمولی است. از این رو معمولاً در حرفه ماکت سازی و برای چسباندن ماکت های ساده از آن استفاده می شود.
نوع دیگری از چسب ها، چسب پلی اورتان هستند که برای چسباندن هر چیزی که شما فکر کنید، مناسب اند. به همین دلیل نیز امروزه در اکثر کارگاه ها و کارخانه ها وجود دارند.
از دیگر انواع چسب، می توان به چسب بتن اشاره کرد. این چسب بر پایه پلیمر پودری مخصوص سیمان، طراحی شده و از خواص مکانیکی و فیزیکی فوق العاده ای برخوردار است. به همین دلیل نیز امروزه در صنعت ساختمان سازی و برای چسباندن سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
نوع دیگری از نمونه های این محصول، چسب های قطره ای هستند. این مدل چسب ها انواع مختلفی دارند و در اشکال مختلفی به بازار عرضه می شوند. اما قاعدتاً هر کدام از نمونه های آن نیز برای محیط مشخصی طراحی شده است و کارایی آن ها متفاوت است. از این رو شاهد این هستیم که این محصول برای چسباندن انواع و اقسام اشیاء مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال نیز می توان از اشیائی مثل سنگ، شیشه و پلاستیک نام برد.
یک نوع دیگر از چسب ها، چسب های پی وی سی هستند که برای چسباندن قطعات پلاستیکی طراحی شده اند و قدرت چسبندگی منحصر به فردی دارند. البته این محصول در حال حاضر در دو نوع معمولی و تارگت به بازار عرضه می شود و کیفیت های متفاوتی دارد.
از دیگر انواع چسب، می توان به چسب کاشی اشاره کرد. این مدل چسب ها، همان طور که از نام آن ها مشخص است برای چسباندن و نصب کاشی مورد استفاده قرار می گیرند. چسب کاشی می تواند سرعت و دقت نصب کاشی ها را به صورت قابل ملاحظه ای بالا ببرد و یک کار تمیز و حرفه ای به شما تحویل بدهد.
این مدل چسب که در رده بهترین و پر طرفدار ترین محصولات بازار به شمار می آید در دو نوع معمولی و ضد باکتری به بازار عرضه می شود. این محصول کارایی خیلی خوبی دارد و طول عمر مفید آن نیز بسیار زیاد است.
محصول بعدی چسب موکت است. این مدل چسب به نحوی طراحی شده است که در طول 30 دقیقه کاملاً خشک می شود و موکت را فیکس می کند. البته بر خلاف تصور اشتباهی که در بین مردم وجود دارد این محصول فقط مخصوص چسباندن موکت نیست و در صورت نیاز برای چسباندن اشیاء دیگری مثل صداگیر، فوم و اسفنج نیز می توان از آن استفاده کرد.
آخرین محصولی که می خواهیم به شما معرفی کنیم، رزین است. فرمولاسیون این محصول بر پایه پلیمر طراحی شده و ساختار آن به صورت مایع است. چسب رزین قدرت چسبندگی قابل قبولی دارد و برای کار های هنری مثل ساخت مجسمه و ماکت، بسیار مناسب است.
از آن جایی که چسب یک محصول کاربردی است و نقش بسیار مهمی در زندگی انسان بازی می کند، در حال حاضر برند ها و کمپانی های زیادی در حوزه تولید و ساخت آن فعالیت می کنند. به همین دلیل نیز زمانی که مصرف کننده برای خرید آن به بازار مراجعه می کند دچار سردرگمی می شود و به راحتی نمی تواند گزینه مورد نیاز خود پیدا کند. از آن جایی که این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است ما در این قسمت به صورت اختصاصی در مورد نحوه یک چسب خوب صحبت می کنیم و نکاتی که در حین انتخاب این محصول باید مورد توجه قرار بگیرند را به اطلاع شما می رسانیم و این نکات عبارتند از:
یکی از مهم ترین و اصلی ترین نکاتی که در حین خرید چسب باید مورد توجه قرار بگیرد، کارایی آن است. یعنی مصرف کننده باید بر اساس ساختار کالایی که قصد چسباندن آن را دارد، نوع چسب را انتخاب کند.
زمانی که برای خرید چسب به بازار مراجعه می کنید حتماً حتماً به برند و تولید کننده این محصول دقت کنید و تا جایی که شرایط مالی تان اجازه می دهد، سعی کنید محصولات بهترین برند ها را خریداری کنید. البته با انتخاب محصولات برند، شاید مجبور شوید هزینه های سنگینی را بپردازید اما در عوض این محصولات کارایی بهتری دارند و کیفیت آن ها به معنای واقعی کلمه تضمین شده است.
یکی دیگر از نکاتی که در هنگام خرید چسب باید مورد توجه قرار بگیرد اندازه آن است که مصرف کننده باید بر اساس هدف و میزان نیاز خود در مورد آن تصمیم گیری کند.
هنگام خرید چسب حتماً دقت کنید که محصول مورد نظر شما استاندارد های ایمنی را داشته باشد و به صورت اصولی ساخته شده باشد.
یکی از مهم ترین مسائلی که در مورد چسب وجود دارد، قیمت آن است. مصرف کننده های این محصول حق دارند که در مورد میزان قیمت چسب و نحوه تعیین قیمت این کالا اطلاعات دقیقی داشته باشد. اما لازم به ذکر است که این کار کمی سخت است، چرا که قیمت این محصول معمولاً بر اساس مؤلفه های مختلفی تعیین می شود و این در حالی است که اکثر این مؤلفه ها حالت ثابتی ندارند و مدام در حال نوسان هستند. به همین دلیل نیز ما به مصرف کننده های این محصول پیشنهاد می کنیم که برای تهیه آن به فروشگاه ها و مراکز معتبر مراجعه کنند تا بتوانند از خدمات و تخفیف های ویژه ای که در این نوع مراکز به مشتریان ارائه می شود، استفاده کنند و بهترین نوع چسب را با مناسب ترین قیمت خریداری کنند. به یاد داشته باشید که مراجعه به مکان های معتبر، باعث می شود که محصول مورد نظر خود را سریع تر بیابید و در پول و وقت خود نیز صرفه جویی کنید.